Home » Wij verwachten puppy's » Aanschaf pup

Dus welke keuze maakt u? Gaat u voor zo apart mogelijk, en denkt u ‘maar het ziet er zo schattig uit?’ of ‘het geeft hem zoveel persoonlijkheid’? Of kiest u voor een verantwoord gefokt dier zonder overdrijvingen dat gezond oud kan worden?

Kiest u voor zo goedkoop mogelijk? Of beseft u dat goedkoop wel eens duurkoop kan worden als u er niet op let dat uw pup een gezonde en stabiele basis heeft? Dierenartskosten of kosten voor gedragstherapie kunnen flink oplopen, en bovendien brengt een ziek huisdier verdriet en zorgen met zich mee.

Elke pupkoper heeft hierin zijn eigen verantwoordelijkheid. Welke keuze u maakt, heeft veel invloed. Niet alleen op die ene pup die u koopt, maar ook op vele pups daarna, op hoe er met de fokdieren wordt omgegaan, en op hoe uw leven met de hond zal verlopen. Kies dus weloverwogen!

Hoewel een fokker nog zo zijn of haar best doet, het blijft een hond een levend wezen en als fokker heb je niet alles in de hand, je kunt alleen je best doen. U kunt ook uw best doen om het ras te verbeteren, simpelweg door een pup te kopen met stamboom en bij een erkende fokker, die lid is van de rasvereniging en die al zijn of haar cavaliertjes test op bovenstaande erfelijke afwijkingen en ook niet moeilijk doet indien u de gezondheidsuitslagen in wilt zien.
Alleen op die manier stimuleert u alle fokkers ook te gaan testen, wat erg belangrijk is voor de toekomst van de cavalier.

Voor het eerst buiten, super spannend, zo te horen!!

Huis en tuin puppy proef maken. 

Als je binnenkort een puppy krijgt heb je waarschijnlijk al nagedacht over welke hondenspulletjes je allemaal voor hem in huis gaat halen. Maar had je ook al bedacht dat bepaalde dingen in huis juist beter even weggeborgen kunnen worden? Een pup is erg nieuwsgierig, je huis goed “puppyproof” maken kan dan ook ongelukken voorkomen.

Ga na of er dingen binnen “pupbereik” staan die giftig of gevaarlijk kunnen zijn. Denk hierbij niet alleen aan schoonmaakmiddelen en voedsel, of scherpe voorwerpen.

De tuin.

Ga even na of je erg giftige planten in de tuin heb staan. Als je puppy nooit alleen in de tuin is, beperk je natuurlijk het risico dat hij iets opeet. Maar het is nog steeds de moeite waard om even te checken. Bepaalde planten zijn namelijk heel erg giftig. Neem bijvoorbeeld de oleander waar een blaadje al dodelijk kan zijn voor hond.